2010/03/26

Ingyen nyelvtanulás - hatékonyan!

Ingyen nyelvtanulás 1. Tűzd ki a célt!
A hatékony nyelvtanulás első és nagyon fontos lépése a cél meghatározása. Amikor elindulsz valahova otthonról, és kilépsz az ajtón, mindig tudod előre, hogy hova indulsz, miért mész oda, és mikorra kell odaérned. Ennek megfelelő irányban és tempóval haladsz az úton.
A nyelvtanuláshoz ugyanígy kell nekikezdeni; Miért akarsz nyelvet tanulni? Mire szeretnéd használni a nyelvtudásodat? Csak kommunikálni akarsz a hétköznapi életben? Érteni a kedvenc nyaralóhelyed nyelvét? Vagy dolgozni szeretnél a célországban? Az itthoni munkádhoz kell? Hivatalos leveleket kellene írnod? Még nem tudod, csak kell egy nyelvvizsga? Bármi is legyen a válaszod, mielőtt elkezdesz nyelvet tanulni, gondolt ezt végig. Pontosan meghatározott cél nélkül csak a sötétben fogsz tapogatózni, és lehet, hogy nem leszel elégedett az elért eredménnyel.
Ennek a későbbiekben is van jelentősége, amikor már eljutottál egy bizonyos szintre a nyelvtanulásban. A nyelvtanulás nem olyan, mint az úszás, hogy ha egyszer megtanultad, akkor már hátradőlhetsz. Inkább olyan, mint a sport: ha a meglévő szinten akarsz maradni, akkor folyamatosan "edzeni" kell. Ha haladni akarsz, akkor meg még többet. Tehát, ha már megtanultad a nyelvet, akkor használd is!

6 megjegyzés:

  1. Szeretnék külföldö munkát válalni

    VálaszTörlés
  2. Kedves Névtelen!
    Javaslom a honlapom (www.olasz-nyelvlecke.hu) "Munkvállalás" és "szakmai gyakorlat" menüpontjait. Sok sikert!

    VálaszTörlés
  3. Szeretném a lányom meg lepni vele az esküvöjén. Jövő évben tartja majd.

    VálaszTörlés
  4. A főnököm olasz, és szeretnék vele kommunikálni. :)

    VálaszTörlés
  5. Bérces Jánosné2014. január 14. 0:26

    Lányom Olaszországban lakik az unokáimmal szeretném őket meglepni hogy tudok velük olaszul is beszélni!

    VálaszTörlés